8 d’abril del 2018

A Benimarfull, Contalles de iaios i iaies, de Jordi Raül VerdúBenimarfull acull el 13,14 i 15 d'abril CAMPS VIUS, POBLES PLENS. Viure, voler viure i poder viure als nostres pobles. Xarrades i taules redones sobre oportunitats laborals, agricultura i ramaderia, serveis, oci, associacionisme, futurs possibles... I també llibres, concerts, projeccions, mercat de productes de la terra i molt més!

Entre les activitats, el divendres 13 a les 19.00 h, al pati de les escoles (en cas de mal temps, la presentació seria a la Casa de la Cultura), Jordi Raül Verdú presentarà el seu llibre Contalles de iaios i iaies, guanyador del premi Bernat Capó en la seua darrera edició.

Contalles de iaios i iaies, és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.


Si voleu més informació sobre el llibre, podeu trobar-la en https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada