23 de juny del 2023

'Lluny d'Amèrica' al Micalet i a À Punt

 


A la Societat Coral El Micalet han organitzat una Conversa oberta amb Aitana Guia, Lourdes Toledo i Enric Iborra. Aitana Guia i Lourdes Toledo han publicat un llibre els darrers mesos i les dues tenen una llarga experiència residint als Estats Units d'Amèrica. Serà el proper dimecres 28 de juny a les 19h i acompanyarà a les autores el professor Enric Iborra.Lourdes Toledo va anar al programa d'À Punt "Podríem fer-ho millor" per parlar sobre Lluny d’Amèrica, i va ser entrevistada per Irene Rodrigo.

En el programa, entre altres coses, Irene Rodrigo li demana a Lourdes Toledo que recomane una road trip per a aquest estiu als Estats Units. Podeu escoltar-les a l'enllaç següent (a partir del minut 37):


A partir de reflexions, records, encontres, viatges, i lectures, Lluny d’Amèrica és un llibre de textos assagístics breus –gran part d’ells de caràcter testimonial– que recrea una quotidianitat construïda a l’altra banda de l’oceà Atlàntic i el seu ressò vital en tornar a casa. Buscant l’humor i l’agudesa al voltant de llibres i autors nord-americans, i posant la mirada sobre moments i experiències que li produïren estranyesa i sorpresa a l’autora, i d’altres que li provocaren admiració i agraïment, l'obra aprofundeix en la cruïlla de sentiments i sensacions que produeix viure entre dues cultures. 

Lluny d’Amèrica és un llibre a mig camí entre el dietari de viatge, la crònica social i l’assaig literari i estén la mirada envers un ventall d’autores i autors que han treballat –en la majoria dels casos– el gènere autobiogràfic, l’assaig, les cròniques de viatges, les memòries, i el periodisme. Un llibre on destaca l’observació encuriosida de la realitat americana, bo i cosint-la amb la pròpia quotidianitat i amb anècdotes lluny de la banalitat, les quals transcendeixen la mera vivència personal i ens transporten a l’Amèrica real i pensada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada