25 de juny del 2024

A Rafelcofer, Trinquets trencats, de Sergi Durbà. Museu a l'aire lliure

 


«El trinquet de Rafelcofer deu ser, a hores d’ara, el trinquet més conegut del País Valencià, i no només això, sinó que també deu ser el més conegut d’Espanya. I d’Europa. I, potser, del món. No és cap broma, això. Ni cap recurs hiperbòlic, tampoc. És una realitat. Una certesa, ja dic. I el millor de tot és que gran part de la gent que el coneix, no n’és conscient, i en termes generals, tampoc sap en quin lloc es troba, que és a Rafelcofer, com ja he dit, poble de la comarca de la Safor. 1.400 habitants, si fa no fa. Com és possible, doncs? Com? Molt fàcil. Aquest trinquet corona una muntanyeta del poble anomenada Rabat. I aquesta muntanyeta és ben visible des de l’autovia dita de la Mediterrània, l’arxitransitada A-7». 

Així comença l'entrada que Sergi Durbà a "Trinquets trencats" dedica al trinquet de Rafelcofer. Un poble que té el trinquet trencat més conegut i «un dels trinquets més bonics d’entre els més de dos-cents que hi ha escampats entre Vinaròs i Guardamar, un edifici emblemàtic i espectacular, tot un símbol». Així que en el poble que pot presumir d'aquesta joia oblidada hi ha prevista una altra presentació del llibre.

Serà el proper dilluns 1 de juliol en el Centre social de Rafelcofer, a les 19h. Acompanyarà l'autor el Regidor d'Esport Salva Escrivà i és obert a tot el que hi vulga anar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada