5 de juny del 2024

A Paterna, "Un secret", d'Anna Roig Llabata

cartell presentació

'Un secret', d'Anna Roig Llabata és un llibre diferent. Pel plantejament, per les imatges, el que l’acompanya. Va guanyar el Premi La paraula Imaginada, de La Font d'en Carròs i l'autora n'ha fet una mini exposició que fa la segona parada al Gastro-pub de Paterna "A la bona vida" (c/ Primer de maig, 6, de paterna)

En un ambient informal Anna Roig Llabata conversarà amb l'editora Núria Sendra i les persones que s'hi acosten. Serà el dimecres 12 de juny a les 19h. i l'entrada és lliure.

Hi ha paraules suaus com plomes,
que s’enlairen per desaparéixer.

Dures com pedres. Directes.

En aquest llibre en trobareu també,
són paraules que expliquen un secret.


Un secret parla del poder de les paraules, un poder que de vegades oblidem. I de vegades se'ns fa present en una situació especial o quotidiana. Una paraula pot canviar-te el dia, les paraules poden canviar la vida.

Té un format que, obert, recorda al format horitzontal d’una pintura de paissatge. Les imatges fotogràfiques que l’integren formen part de l’arxiu personal de l’autora i ella les ha intervingut de manera que suggereixen altres lectures del text, el complementen.

Amb Un secret podem parlar de paraules, també de com es componien les paraules a les impremtes antigament perquè tothom puguera llegir-les negre sobre blanc als llibres, i de com es fa un llibre en l’actualitat. També podem parlar del propi procés de creació d’aquest llibre en concret. 

Podem parlar de fotografia i dels diferents punts de vista que trobem i de la seua realitat o no. Podem parlar de moviments artístics tan interessants com el brutalisme, on els propis materials parlen per si mateixos, amb sinceritat, buscant l’expresió pròpia. També podem parlar del llibre d’artista, què és i què no és, com són…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada