20 de juny del 2024

"Literatura per a principiants", de Mariló Àlvarez i Rafa Alonso #Novetat


Ja ens ha arribat la darrera novetat editorial abans del l'estiu: 

Literatura per a principiants, de Mariló Àlvarez, amb il·lustracions de Rafa Alonso, que va guanyar el Premi de Literatura Infantil Ma Dolores Català Amorós.

Literatura per a principiants és una breu història de l'escriptura i la literatura, pensada per a les lectores i els lectors més joves.  Amb exemples d'escriptores valencianes invisivilitzades.

El text no només explica l'evolució de la comunicació humana, sinó que busca també visibilitzar i reivindicar escriptores valencianes que sovint han quedat amagades o a les quals no se'ls ha donat el reconeixement que mereixen, com poden ser les clàssiques Hipòlita Roís de Liori, Isabel de Villena o Maria Egual, però també d'altres més properes en el temps com Maria Cambrils, Concha Alós, Maria Beneyto o Maria Ibars.

En última instància, l'obra vol encoratjar també les  xiquetes a dedicar-se a l'escriptura, obrint camí a les autores valencianes del futur.

Mariló Àlvarez Sanchis (Picassent, 1987) és llicenciada en Periodisme, editora i escriptora especialitzada en ciència-ficció. Com a autora, ha conreat sobretot la literatura juvenil de gènere amb obres com la distopia "La primera onada" (Bromera, 2018), traduïda recentment al castellà, a més del recull de contes de ciència-ficció "Relats d’un futur imperfecte" (Edelvives, 2018) i "Piranya social" (Sembra Llibres, 2022). També ha escrit obres per a adults, com la novelette "Guia avançada per a pringades espacials" (Chronos, 2023). El 2020 va guanyar el premi València Nova de narrativa per "La taxidermista d’emocions", i el 2022 va estar guardonada amb el Premi Memorial Agustí Vehí Vila de "Tiana per Suïcidis S.A." Recentment ha publicat "Insurgents" (Bromera, 2023), segona part de La primera onada. Amb "Literatura per a principiants" (Bullent, 2024) ha guanyat el Premi Ma Dolores Català Amorós.

Rafa Alonso és l'il·lustrador. Va començar col·laborant en diverses publicacions com Diario de Valencia o la revista cinematogràfica Scifi world Magazine. En 2014 publica el seu primer còmic d’humor, "Tajundra la Moños", i a partir d’ací col·labora en diversos còmics per a fomentar la igualtat, cartells... Ha il·lustrat diversos llibres com "Bestiari dels Monstres Valencians". "Agricultura per a gent curiosa" (Bullent, 2024), "Dinosaures valencians" o "Literatura per a principiants" (Bullent, 2024)

Per saber més sobre el llibre o fullejar les primeres pàgines: https://www.bullent.net/libro/3325-literatura-principiants


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada