27 de març del 2015

Cultura popular mágica: el Barranc de l'Encantada i el Castell de Benissili en l'obra Fantasmes al palau, d'Ivan Carbonell


El diumenge 5 d'abril Ivan Carbonell farà la xerrada a Margarida "Cultura popular mágica: el Barranc de l'Encantada i el Castell de Benissili en l'obra Fantasmes al palau".

Serà a les 12h en el marc del Mercat de la Terra.

A banda de la xerrada esmentada hi haurà altres activitats relacionades amb els jocs i la cultura popular, com ara un Taller infantil de creació de jocs populars a les 11.



Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes,  és un compendi de successos que voregen el món paranormal, la fantasia i l'univers esotèric dels valencians.
Mags, bruixes, fantasmes, éssers d'altres mons i dimensions, ànimes invocades en rituals iniciàtics, successos sense explicació o paratges inquietants s'uneixen en aquesta obra per oferir un mosaic del món misteriós dels valencians.
Des dels plors dels nadons segrestats que ja no habiten l'hospital fins els objectes venerats pels valencians. Des dels fantasmes que viuen als palaus fins les veus que encara es fan sentir en el castell derruït.
Els valencians tenen els seus relats estranys i misteriosos, els rituals curatius i les tradicions confessades a mitja veu.

Margarida és un poble preciós a cavall entre les comarques del Comtat i la Marina Alta. Entre les Valls de Gallinera i d'Alcalà.

El Mercat de la Terra serà de 10 a 15, i s'hi poden trobar productes artesanals, tradicionals, ecològics i de la persona productora a la consumidora.

A la vesprada recomanen passejar pel Barranc de L'Encantada, situat a pocs kms de Margarida direcció Planes de la Baronia. És un barranc ple de llegendes i un encant natural únic en el Comtat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada