12 de març del 2015

Xerrada d'Ivan Carbonell a la Pobla de Vallbona: Etnopoètica del Camp de Túria: els llocs màgics segons Els papers àrabs i Fantasmes al palau.


El Centre d'Estudis Locals de la Pobla de Vallbona organitza per segona vegada el cicle de conferències "Ciències, art i societat". El denominador comú de totes aquestes conferències és les repercussions en la vida quotidiana del passat, l’esperit i les noves tecnologies.

En aquest marc, han programat la xerrada d'Ivan Carbonell Iglesias “Etnopoètica del Camp de Túria: els llocs màgics segons Els papers àrabs i Fantasmes al palau”. Serà el proper divendres 20 de març a les 19h a la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona (c/ Colon). Serà presentat per Núria Sendra, editora d'Edicions del Bullent.

La conferència presentarà els diferents indrets del Camp de Túria que tenen un lligam amb la
màgia, la llegenda o la història i que apareixen a les obres d’Ivan Carbonell, Els papers àrabs i
Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes, obres guanyadores del Premi Enric Valor de Picanya i del Premi Bernat Capó de difusió de la Cultura Popular, editades totes dues per Edicions del Bullent.

Tota l'obra d'Ivan Carbonell, ja es tracte de novel·la juvenil o no, té un component màgic o misteriós però a Fantasmes al palau.  s'hi dedica plenament. En fa un recull i ens el presenta no exempt de literatura, perquè com diu a la introducció "Les històries sense explicació tenen un magnetisme que atrau sense que siga fàcil resistir-se’n."

Aquest 2n cicle va començar el 9 de gener i acabarà el 29 d'abril. Hi han passat o passaran des d'arquitectes com José Luis Crespo, arqueòlegs o fotògrafs com Jesús Tortajada, historiadors com Josep Jorge a escriptors com Juli Alandes o el propi Ivan Carbonell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada