16 de març del 2015

Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó. Novetat juvenil.


Ja és a les llibreries Moisés, estigues quiet!, de Lliris Picó. És el llibre guanyador del 34é Premi Enric Valor de narrativa juvenil.
Està escrit en primera persona i així el presenta el protagonista:

Sóc Moisés i en aquest llibre us explique coses meues. Una d'elles és que sóc hiperactiu. Des dels 5 anys hem visitat un grapat de metges i psicòlegs fins que vaig ser diagnosticat i etiquetat, com els paquets de pasta. "Moisés estigues quiet", "Moisés para un moment", "Moisés deixa cada cosa al seu lloc"... No, si jo ho entenc: tant de moviment treu de polleguera a qualsevol. De fet m'altera a mi mateix. Però què voleu que faça! També sóc adoptat i m'enamore i m'equivoque i hi ha qui em té mania, però també m'estimen molt... Tots som així de diferents als quinze anys?

Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Treballa a la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, on realitza tasques d’administració, dinamització lingüística i gestió cultural. Ha publicat diversos estudis i articles sobre l'obra poètica de Gaspar Jaén en revistes com Caràcters i L'Aiguadolç. Ha col•laborat amb alguns mitjans de premsa escrita com ara el diari Información o El País mitjançant la publicació de diversos articles i relats i amb el diari El Punt/Avui  on ha publicat una columna periòdica en l’espai “Fil d’aranya” entre el 2011 i finals del 2014.

És autora de les novel•les Helena: un record sempre és mentida (Columna, 2002), Les ales de la memòria (Marfil, 2003), L'olor dels crisantems (Tres i Quatre, 2005) i Claus de serp (Marfil, 2007) i dels reculls de contes Amb D de Dona  (Inèdit. 2010). És també coautora –amb Rafa Gomar, Joan Olivares,Carles Mulet, francesc Bononad, et al.- del recull de relats 6000 estúpids i 10 més (Efímer, 2014). Amb Moisés, estigues quiet! s'estrena en la literatura juvenil i ha guanyat el Premi Enric Valor.

Les seues obres han rebut diversos guardons entre els quals destaquen el XXI Premi 25 d'abril Vila Benissa (2001) i el Premi de Narrativa Antoni Bru Ciutat d'Elx (2004) i Premi de Narrativa 9 d’Octubre de Sant Vicent del Raspeig 1998 i 2010.

Es pot trobar més informació sobre el llibre a la pàgina http://www.bullent.net/libro/3181-Moises_estigues_quiet . Aquí, les primeres pàgines  del llibre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada