9 de març del 2015

Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes, d'Ivan Carbonell Iglesias. Novetat editorial


El premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular va premiar en la seua darrera edició Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes, d'Ivan Carbonell Iglesias.

El llibre és un compendi de successos que voregen el món paranormal, la fantasia i l'univers esotèric dels valencians.
Mags, bruixes, fantasmes, éssers d'altres mons i dimensions, ànimes invocades en rituals iniciàtics, successos sense explicació o paratges inquietants s'uneixen en aquesta obra per oferir un mosaic del món misteriós dels valencians.
Des dels plors dels nadons segrestats que ja no habiten l'hospital fins els objectes venerats pels valencians. Des dels fantasmes que viuen als palaus fins les veus que encara es fan sentir en el castell derruït.
Els valencians tenen els seus relats estranys i misteriosos, els rituals curatius i les tradicions confessades a mitja veu.

Ivan Carbonell Iglesias (València, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana, llicenciat en Humanitats i graduat en Història per la Universitat de València. És professor de Valencià a Secundària. Ha guanyat nombrosos premis de literatura breu –Sambori universitari, Felipe Ramis de La Vila Joiosa, Bancaixa-Universitat de València–, de narrativa juvenil –Ciutat de Torrent, Premi Enric Valor de Picanya– i de novel•la: Premi Ciutat de Sagunt, Premi Vila de l’Ametlla de Mar i Premi de Literatura de viatges Ciutat de Benicàssim. Ha publicat les novel•les La nit de la princesa, El secret del Mas de la Pedra, Els papers àrabs, La promesa del gal•lés, El portal del lleó i Els aprenents de traïdor. En el camp de la investigació ha publicat articles al voltant del folklore, la bruixeria, la medicina popular o el bandolerisme. Amb l’obra Llegendes de Cocentaina i del Comtat: estudi i difusió va guanyar la V Beca d’Investigació Científica Vila de Cocentaina. És autor de les ambaixades en valencià que cada any es representen a les festes de Moros i Cristians de Cocentaina, arreplegades al llibre La veu i l’espasa. Amb Fantasmes al palau. va guanyar el 16é Premi Bernat Capó 2014.L'autor ha dedicat els exemplars dels que l'adquiriren a preu de publicació. Ja estan en correus i molt prompte el podran fullejar. La resta poden adquirir-lo a la seua llibreria o al web de l'editorial Bullent http://www.bullent.net/libro/3180-Fantasmes_al_palau. En aquesta pàgina també es pot llegir la introducció del llibre o bé l'índex.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada