7 de novembre del 2015

El Poble Nou de Benitatxell vist pel mestre Vicent Ferrer. Homenatge a un mestre i Novetat Editorial.




El Poble Nou de Benitatxell homenatja a un dels seus mestres més estimats, Vicent Ferrer. I ho fa des d'una gran passió, la fotografia.

El mestre ha retratat en els últims 40 anys tota la vida dels veïns de Poble Nou de Benitatxell, i això és precisament el que hi ha en el llibre. Una selecció de les seues fotos més estimades i dos DVDs amb tot l'arxiu que ha recopilat en els últims anys.

Així el recorda Gabriel Gilabert, autor del pròleg:

«Aquest llibre no es fa per la figura de Ferrer mestre, ni per la del polític, es fa per un altra passió seua, la de la fotografia. Si l’escola i l’Ajuntament varen tenir sort amb una persona com ell, és a tot el poble a qui li va tocar la loteria amb la seua vocació de fotògraf. Gràcies a ell i a la seua càmera tot un període de la història local ha pogut recuperar-se. Molts som els seguidors de la seua pàgina de facebook que ens permet retrobar-nos amb nosaltres de menuts, amb amics desapareguts, mestres estimats, núvies que ens van donar carabasses o festes inoblidables. Un poble gira al voltant de la seua gent i les seues celebracions, i en totes estava Ferrer, amb la càmera immortalitzant el moment, la Rosa, la Magdalena, sant Pancraç o Pancracio com diem al poble, paelles, comunions, bodes, visites de polítics, de militars, capellans pudents i capellans joves, festes a l’escola, viatges a Mallorca, Eivissa, Madrid... Tots els que érem xiquets i ara ja estem en l’edat de “si estàs igual” ens veiem protagonistes d’aquelles imatges i d’aquelles vivències que hem pogut recordar gràcies a Ferrer, el mestre, el fotògraf. I no només es va convertir en el cronista d’un període de la història del Poble Nou sinó que ara, ja jubilat, dedica contínuament esforços a recuperar tot el fons que té i sinó hi ha prou encara, troba temps per venir al poble a retocar o fer fotos per a qualsevol publicació d’història local.»

Per a aconseguir el llibre, cal contactar amb l'Ajuntament d'El Poble Nou de Benitatxell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada