3 de novembre del 2015

Tot el que tinc per ballar amb tu a la Universitat d'Alacant



La Càtedra Antoni Miró de la Universitat d'Alacant fan unes jornades de Panoràmica de la creació literària durant el darrer bienni. Es tracta de: La Societat I El Món Dels Nostres Dies: Repàs A La Creació Artística Actual (Narrativa 1). Ja s'han celebrat dues sessions:  La globalització, les fronteres, la identitat i Noves formes d’opressió, noves formes de rebel·lió.

Encara en falten tres: Repàs a la historia, La societat valenciana: radiografia de la corrupció i, aquest dijous 5 de novembre 18.00-20.00 h, coordinada per Ma Àngels Francés (UA): La intimitat, l’afectivitat, el sexe...

Es fa a Seu Universitària de la Nucia. Antic Col·legi Sant Rafael, Av. Porvilla, 8. de La Nucia (Alacant). Més informació ací.

En aquest acte intervindran:
Vicent Pallarés, Masculí plural, Barcelona, Viena, 2014.                                       
i Elvira Cambrils, Tot el que tinc per ballar amb tu, València, Bullent, 2014.

A la novel·la d'Elvira Cambrils, efectivament aquests elements juguen un paper important en la búsqueda de la felicitat de la protagonista, com no podria ser d'altra manera. 



 Tot el que tinc per ballar amb tu, Felicitat desembarca a l'illa grega de Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Aquí en teniu unes pàgines per començar a llegir: (http://issuu.com/bullent/docs/_26__tot_el_que_tinc_per_ballar_amb/1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada