La setmana passada, amb motiu dels tres anys de l'esclat de la pandèmia pel coronavirus, Violeta Tena va fer a Josep Bernabeu una entrevista a El Temps que va titular així: «Josep Bernabeu: "En el mitjà termini, tindrem més pandèmies"» . Diuen coses com:
La Covid cal situar-la en el context epidemiològic que es va obrir en els anys setanta. Mai no havíem tingut tantes malalties emergents com en els darrers cinquanta anys. Ja en els setanta hi hagué un primer brot d'Ebola molt localitzat que aniria seguit d'altres brots i després aparegué la SIDA, què fou el primer gran avís d'un gran canvi epidemiològic. I tot això apareix, a més a més, en un moment de globalització accelerada i d'una agressió mediambiental i als ecosistemes sense precedents. Tots aquests factors expliquen que estiguem en un risc seriós de repetir una gran pandèmia. Perquè hi ha informes d'experts que adverteixen d'aquests riscs, però el problema és que sovint cauen en sac foradat.
És una conversa molt interessant que ve a demostrar que hi ha molt a parlar i debatre, i les presentacions de "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur" són ocasions ideals per a fer-ho.
El dijous 23 de març, a Cocentaina, tornarà a haver ocasió per parlar-ne.
Amb Rafael Enguix, Josep Bernabeu presentarà "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur" a la Casa de la Joventut (Antic escorxador, al Pla de la Font, 10 de Cocentaina), a les 20h.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada