23 de març del 2023

A Pedreguer, 'Llegir m'ajuda': xerrada d'Esther Vizcarra

 


Com viurem l'any 2050? Podem imaginar un futur sense animals de companyia? El volem, aquest futur?

A Pedreguer l'ONG Ajuda'm i l'AELC han convidat Ester Vizcarra, autora del llibre "Amaga't dels drons", per a reflexionar al voltant d'aquestes qüestions. Després, això sí, d'haver berenat. Serà el dimecres 29 de març al carrer Devots, de Pedreguer.

Ester és periodista i escriptora i va guanyar el Premi Enric Valor amb "Amaga't dels drons".

Al llibre:
AURA mai s’havia plantejat que pogués existir un món diferent. A mitjan de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa, tot és net i ordenat. Tanmateix, un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. Resultarà el pla d’Aura com ella espera? Trobarà un lloc al món per a la seua amiga? No ho sap, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella.

AJUDA'M és l'Associació de Jubilats d'Ajuda al Menor del Pedreguer, una organització sense ànim de lucre formada per mestres jubilats. El seu principal objectiu és col·laborar en la integració sociocultural de menors en risc d'exclusió social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada