9 de maig del 2023

A Oliva, "La Pau", d'Irene Verdú i Dani Garcia


 Què és la pau?
Un estat de tranquil·litat que molt a sovint es defineix pel seu contrari: l’absència de conflicte. Tanmateix, hi ha moltes coses més a qüestionar-nos sobre la pau.
Això és aquest llibre: una poètica invitació a imaginar la pau.

El divendres 12 de maig a les 17:30h, a més, serà una invitació a dibuixar el que imagines en la Presentació-Taller de dibuix a la Biblioteca Tamarit d'Oliva. Hi assistiran els autors, Irene Verdú i Daniel García Moragues.

La Pau, d'Irene Verdú i Daniel Garcia Moragues ha guanyar el Premi La Paraula Imaginada de la Font d'en Carròs.

El premi ha estat convocat per l’ajuntament de la Font d’en Carròs, amb la finalitat d’incentivar i promocionar la lectura i la sensibilitat artística a través dels llibres il·lustrats i ha comptat amb la col·laboració del departament de dibuix de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l’editorial Edicions del Bullent.

El llibre es presentarà per primera vegada a la Font d'en Carròs el divendres 10 de març a les 19h, a la biblioteca, emmarcada dins de la Setmana en femení.
També es presentarà el dia 1 d'abril a les 17,30 a la Plaça del llibre de Gandia.

Irene Verdú Muñoz (Oliva, 1973). Llicenciada en Filosofia a la Universitat de València l’any 1996, l’any 2002 es va diplomar en Magisteri també a la Universitat de València, en l’especialitat d’educació infantil. Actualment treballa al Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva.
Fins ara, les obres que ha publicat són de literatura infantil. Diu «La literatura infantil m’ajuda a reconstruir el món a partir de la tendresa i de la capacitat innata de meravellar-se amb la transcendència de les coses senzilles. Gràcies a la literatura infantil he pogut gaudir de debò treballant en equip, ja que he tingut la sort de compartir faena i il•lusions amb gent magnífica i creativa».
L’any 2016 va guanyar el “IX Premio de poesia para niños "El Príncipe Preguntón”, convocat per la Diputació de Granada, amb l’obra Un caso para el detective Saltaflores. En Edicions del Bullent ha publicat Poemes al jardí / Un jardín de poesíasEl ratolí i les disfresses / El ratón y los disfraces i Tafaner i la lluna / Bubu y la luna juntament amb Joaquina Barba i ara amb La Pau ha guanyat el Premi La Paraula Imaginada de la Font d'en Carròs.

Daniel García Moragues va nàixer a Gandia l’any 1976. De molt menut ja destacava en l’àmbit de la plàstica. En acabar el Batxillerat, va compaginar els estudis d’Història de l’Art amb els de Belles Arts.
Posteriorment, va perfeccionar la seua tècnica fent cursos d’il·lustració a Alcoi i a Barcelona, gràcies als quals va sumar nombrosos reconeixements en l’àmbit del disseny i del cartellisme. Paral·lelament, va fer el mateix en el món de la plàstica i va ser seleccionat i premiat en importants certàmens de pintura.
Ara com ara està centrat en el camp de la il·lustració, la pintura experimental i la docència, on ha trobat la meua manera de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada