17 de maig del 2023

La dona invisible a la Universitat Popular de València

 


El proper dimarts 23 de maig a les 11h. del matí, La dona invisible, de Mònica Richart protagonitzarà l'acte "Un autor, una autora, un llibre". Amb intervenció de Vicent Anyó i la col·laboració del gabinet de normalització lingüística.

L'entrada és lliure i serà a la seu de la Universitat Popular Palauet d'Aiora (c/ Sants Just i Pastor, 98, de València).

La dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una novel·la no depriment sobre la depressió.

En Apunts de llengua en recomanen la lectura i diuen:

«Segur que moltíssims lectors, especialment dones, se sentiran identificats amb els sentiments de la protagonista i els provocarà eixe desig de canvi que la societat necessita per a poder avançar sense deixar ningú enrere. I és que no només s’ha de contar històries de vides excepcionals, sinó que també s’ha de parar atenció a persones anònimes amb vides comunes que tenen grans històries amagades que el món no els ha deixat narrar».

Ací teniu un fragment narrat: https://www.youtube.com/watch?v=jHHbB5dgYzA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada