9 de maig del 2023

A Castelló, La nova mestra, de Carme Cardona

 



"La nova mestra", de Carme Cardona es presenta a Castelló, el poble que la va premiar, motivant-ne la publicació. Serà el divendres 12 de maig a les 19:30h. al segon pis de l'edifici de l'Obrera

Recentment, Lourdes Toledo escrivia l'article "Ser mestra al món rural" a eldiario.es i en feia unes reflexions molt interessants. Aquest fragment parla sobre les seues impressions de lectura:

«[…] recentment he llegit "La nova mestra", la novel·la de Carme Cardona Bartual, guardonada amb el premi Soler i Estruch i publicada per Edicions del Bullent, una història que m’ha sorprès per la senzillesa –gens artificiosa ni alambinada– amb què està contada, pel ritme del relat i per la forma seductora i convincent amb què disposa tots els elements: ambient, trama, personatges i, sobretot, la personalitat de la protagonista. I ho fa de tal manera, que la història m’ha enxampat des del principi».

"La nova mestra", de Carme Cardona, és una novel·la de misteri que té per protagonista una jove que arriba a Fontfreda, el seu primer destí com a mestra. Fontfreda és una població rural i muntanyenca, un paratge agrest i remot.  Lluny de la seua família i en un ambient fosc, propi de mitjan segle passat, la nova mestra viu a la mateixa casa d'una mestra de l'època de la República que va desaparéixer misteriosament i es veurà atrapada en una obsessió que es va apoderant d’ella i endinsa el lector en les profunditats d'un thriller psicològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada