5 de febrer del 2024

69 poemes d'amor, 8a edició en el #100Estellés

 


En el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, hi ha moltes activitats previstes, es tracta del poeta del poble i el poble celebra els seus versos.

Tant és així que l'antologia '69 poemes d'amor' ha arribat tot just ara a la 8a edició.

Al llibre trobem els poemes en set gran apartats:
De l’amor als amants, 
De l’amor a Isabel, 
De l’amor als familiars, 
De l’amor a la mort, 
De l’amor als aliments, 
De l’amor a la pàtria, 
De l’amor a la carn.
A més d'una introducció divulgativa dels antòlegs Àlvar Vanyó i Sanç i Daniel P. Grau.

Vicent Andrés Estellés va nàixer el 4 de setembre de 1924 i va morir el 27 de març de 1993. Gairebé seixanta-nou anys dedicats a la literatura. En l’obra d’Estellés el lector ha sabut reconèixer la seva realitat més immediata, més quotidiana: les inquietuds, les esperances, les misèries, els somnis, el dolor, l’alegria, les frustracions, l’amor, la mort… Tot això és ja un motiu suficient per a oferir aquests '69 poemes d'amor'. Nosaltres ens hem marcat com a punt de partida el concepte de l’amor per tal d’arribar a Estellés, ben segurs que una aproximació temàtica ens en pot donar una visió total. Aquesta impressionant polifonia lírica de Vicent Andrés Estellés el situa, amb tot dret, al costat dels millors poetes del segle xx.

Àlvar Vanyó i Sanç (la Llosa de Ranes, 1968) és professor de Llengua i Literatura a l’IES Josep de Ribera a Xàtiva. És coautor de llibres d’ensenyament, ha col·laborat en publicacions especialitzades sobre llengua i literatura i ha impartit cursos per a docents en valencià. Treballà com a assessor lingüístic a l’extint Canal 9-RTVV i actualment fa traducció i la correcció editorial i audiovisual.

Daniel P. Grau (Gavarda, 1968) és assessor lingüístic de les Corts Valencianes i professor associat de l’UJI. Té un màster en assessorament lingüístic i és doctor en filologia catalana, amb premi extraordinari. Treballà com a assessor lingüístic a Canal 9-RTVV i a l’UJI i com a lector de català a les universitats de Cambridge i Oxford. És autor d’El dit sobre el mapa. Joan Fuster i la descripció del territori (PUV, 2017).

Vídeo Poema "Cançó de bressol": https://www.youtube.com/watch?v=fJamJyu8_qo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada