11 de febrer del 2024

Plaça del llibre d'Alacant

Un any més, comencen les Places del Llibre: el gran esdeveniment del llibre en valencià que recorre tot el territori. Encentem 2024 amb la VIII Plaça del Llibre d'Alacant, que tindrà lloc del 16 al 18 de febrer en la Plaça Sèneca.

Ací teniu tota la informació: https://placadelllibre.com/alacant/

Els nostres llibres bulliran en les taules i les prestatgeries, tant les darreres novetats com foncs destacat del nostre catàleg. A més, organitzem dues activitats a les que volem convidar-vos:
El dissabte 17 de febrer a les 12:30h, menuts i grans podeu descobrir què i com són les fruites i verdures que mengem, d'on venen i com han anat canviant al llarg dels segles. És el que explica el llibre Agricultura per a gent curiosa, de Maria Josepa Payà, i que l'autora ens mostrarà de manera ben divertida amb un taller.
Agricultura per a gent curiosa és una introducció als orígens de la producció d’aliments. Parla, de forma senzilla, de com funcionen les plantes i de com són d’importants el sòl i la biodiversitat. L’objectiu és fer refl exionar els lectors sobre com vam començar a cultivar aliments i per què, i sobre com ha anat evolucionant la nostra dieta al llarg dels segles a mesura que han anat arribant al nostre territori aliments diferents des d’altres llocs del món. Amb el convenciment que l’alimentació és l’acte humà que més infl uència té en el nostre entorn, es tracta d’ajudar a prendre consciència sobre l’origen d’allò que les famílies posen als seus plats cada dia.


I el diumenge 18 de febrer a les 11:30, Sergi Durbà presenta Trinquets trencats, en conversa amb el pilotari de Castelló Ricard Sentandreu.

Els trinquets són els grans oblidats dels nostres pobles, joies arquitectòniques caigudes en desgràcia que, per estranyes i capricioses conjectures de la uniformitat, han arribat a aquest present ferides i amb escasses possibilitats de reverdir els seus temps gloriosos d’escales plenes i ben acolorides d’aficionats. 

Trinquets trencats ret homenatge a uns espais de retrobament popular que acumulen tantes històries belles i entranyables com la gent haja pogut oblidar, tot un conjunt d’imatges colpidores pròpies d’una època de la qual queda allò que pocs volen veure avui: les restes d’una vida digna representativa del batec de l’autenticitat. 

Hi ha molts trinquets trencats. Molts. Aquest llibre tan sols s’aproxima a aquells que li han obert les portes i que encara respiren entre requalificacions urbanístiques i afers de dubtosa honestedat, ben capaços de resistir en peu malgrat les envestides d’una modernitat que tot ho marceix i tot ho devora. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada