21 de febrer del 2024

25é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Convocatòria 2024 oberta.


L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia i l’àrea de Cultura de la Diputació de València, convoquen el Premi Bernat Capó d’Investigació i Difusió de la Cultura Popular Valenciana de la Diputació de València per a l’any 2024. 

El termini de presentació de treballs finalitzarà el 12 de juliol de 2024. El premi es convoca amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació dels treballs vinculats a l'estudi de la nostra cultura popular.

 Des del primer guardó atorgat a Joan Pellicer pel seu Costumari Botànic (1999), el premi ha considerat propostes relacionades amb l’imaginari valencià de llegendes i contes, el jocs tradicionals, les manifestacions festives, la recopilació de romanços i cançons, o fenòmens socials concrets de les nostres terres com ara l’emigració o el treball femení. 

Són llibres que tenen molt bona acollida entre els lectors. El darrer llibre publicat ha estat Sense porcL'alimentació en les identitats culturals de jueus i moriscos i en la seua persecució per la Inquisició de Valènciad'Albert Toldrà, que defèn la tesi que un hàbit cultural com és el menjar té més d'identitari, propi d'un grup social, que no de religiós. Està en preparació el darrer treball premiat El Seculòrum I la Seculera. Contes i acudits llicenciosos valencians de tradició oral, de Joan Lluis Monjo Mascaró, un treball dedicat al folklore narratiu valencià que està vinculat a l’expressió del sexe.


El premi esta dotat amb 6.000 euros i comporta la publicació del treball per Edicions del Bullent. 

Podran participar-hi totes les persones que hagen complit els 18 anys el dia de finalització del termini de presentació de les obres. No podran participar-hi aquelles persones que hagen guanyat el Premi Bernat Capó d’Investigació i Difusió de la Cultura Popular Valenciana en els últims cinc anys.

  • Podrà optar a aquest premi qualsevol treball d’investigació inèdit de divulgació de la cultura popular valenciana. Els treballs que es presenten hauran de tindre les característiques següents:Han de fer referència a qualsevol camp de la cultura popular, tant material com immaterial. Es valoraran especialment aquells treballs que facen referència a la cultura material.
  • Utilitzar una metodologia etnogràfica.
  • Poden desenvolupar un tema únic o diversos temes relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles.
  • Poden estar escrits en valencià o en castellà.
  • Hauran de ser originals, inèdits i no premiats en altres concursos o premis.
  • Els originals que opten al premi es presentaran EN SUPORT ELECTRÒNIC i en format PDF, a doble espai, en grandària DIN A4, i tindran una extensió d’entre de 125 i 175 fulls.
La documentació i requisits es poden consultar en l'anunci del BOP 2024/01837.
Consulteu-ne un extracte clicant ací


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada