13 de novembre del 2023

'A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor', Premi Artur Osona a la millor guia de muntanya

 A un tir de pedra. Les més belles sendes de La Safor d'Oscar Martí, Vicent Cervera, Xavier Carvera i David Gomar,. va rebre dissabte passat, en el marc de la 42a Fira de Muntanya de Vic, el Premi Artur Osona a la millor guia de muntanya o excursionista del 2023. És IX edició del Premi Editorial del Llibre de Muntanya que organitza l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya. Va arreplegar el guardó un dels autors, Xavier Cervera.


El Premi pretén reconèixer la tasca dels autors i la de les editorials per a promocionar i divulgar la cultura a l’entorn de la muntanya: la narrativa, els esports de muntanya, les guies, els manuals tècnics, les obres de caire geogràfic, conservacionista o mediambiental, així com les tradicions i el patrimoni natural o arquitectònic.

Al vídeo presenta Miquel Ylla, president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya de Vic, i Joan Escalé, del jurat, dedica aquestes belles paraules al llibre:

 


A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor és un llibre adreçat a persones amb l’interés o la curiositat per conéixer les muntanyes de la Safor.


Fa més d’una dècada aparegué A un tir de pedra. Des d'aleshores, el llibre ha tingut una acollida càlida, corprenedora. Han passat molts anys i hem decidit fer-ne una edició absolutament nova, amb el convenciment que una renovació completa era necessària i ja indefugible i, també, que podríem aportar una versió millorada i madurada. Si la primera versió fou un intent agosarat de recopilar un inventari exhaustiu de totes les sendes de la comarca, aquest pretén mostrar i narrar una tria personal d'aquelles que considerem les més belles i destacades sendes de la Safor. Una tria il·lustrada amb esplèndides fotografies, abundant cartografia i, a més a més, informació addicional en línia, permanentment actualitzada, que us ajudarà a arribar al començament de cada sender, l'inici d'un nou camí per conéixer i estimar les nostres muntanyes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada