27 de novembre del 2023

Presentació del llibre "Trinquets trencats", de Sergi Durbà


 La Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València ha editat el llibre "Trinquets trencats", de Sergi Durbà. Edicions del Bullent ha col·laborat en l'edició del llibre.

El llibre "Trinquets trencats" dedica una peça reflexiva, alhora que literària a quinze trinquets que actualment es troben en situació d'abandonament. 

Els trinquets són els grans oblidats dels nostres pobles, joies arquitectòniques caigudes en desgràcia que, per estranyes i capricioses conjectures de la uniformitat, han arribat a aquest present ferides i amb escasses possibilitats de reverdir els seus temps gloriosos d’escales plenes i ben acolorides d’aficionats. 

Aquesta obra ret homenatge a uns espais de retrobament popular que acumulen tantes històries belles i entranyables com la gent haja pogut oblidar, tot un conjunt d’imatges colpidores pròpies d’una època de la qual queda allò que pocs volen veure avui: les restes d’una vida digna representativa del batec de l’autenticitat. Hi ha molts trinquets trencats. Molts. Aquest llibre tan sols s’aproxima a aquells que li han obert les portes i que encara respiren entre requalificacions urbanístiques i afers de dubtosa honestedat, ben capaços de resistir en peu malgrat les envestides d’una modernitat que tot ho marceix i tot ho devora.

Es presentarà per primera vegada el proper Dijous  30 de novembre a les 19h. al Saló de Graus de la Facultat d'Educació Física de la Universitat de València (c/ Gascó Oliag, 3, de València)

Sergi Durbà (Sagunt, 1979), de professió ensenyant, comença la seua trajectòria literària amb un blog: costumaridurba.blogspot.com. I és al blog, precisament, que li deu molts dels seus títols publicats, entre d’altres el darrer, que porta com a títol El cant de les granotes (2022). Autor d’una obra que oscil·la entre l’evocació i la identitat, les seues lletres són deutores d’un romanticisme que no es pot obviar perquè encara batega al dedins dels valencians, sempre present en assajos i novel·les com ara Amanda, Colp a colp, Les nostres festes, Costumari de records i Camins al sud. Amb aquest Trinquets trencats, l’escriptor transmet la passió que sent per un món ple de records i sentiments que mai no s’han de perdre per bé que la consciència del poble siga feble i el denominat progrés avance implacable enmig dels temps frenètics i alienadors que ens ha tocat  viure.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada