22 de novembre del 2023

'La por': la prosa evocadora i emocionant d'Esperança Camps



«La por és una emoció primària angoixant i desestabilitzadora i alhora un mecanisme de supervivència i de defensa. La por és universal i no té noms ni ubicacions. La por l’has de mirar als ulls sense por. La por és un monòleg que et deixa sense alè. La por és la darrera novel·la d’Esperança Camps.

»He llegit La por tot l'horabaixa sense aturar. S'ha de llegir d'un glop. Sense pausa, perquè és una glopada que t'has d'empassar així com ve. La por d'aquesta dona engolida pel forat que és un remolí que la xucla. I s'arrabassa els cabells i llepa la sal de la paret fins que perd el cap.»

Aquestes paraules tan boniques són d'una lectora, Àngels Àlvarez, que ha volgut compartir-les en xarxes. 


Els mitjans també s'han fet ressò del llibre, com el Diari Menorca o UEP Mallorca; l'escriptor Manel Alonso n'ha fet una ressenya al DGS.

Eduard Riudavets també li dedica unes paraules El Iris.cat

«La por no et deixa indiferent. No és una nove1:la amable ni pretén ser-ho, és dura i fosca, és un recorregut esquerp i dolorós, però sota l'ombra hi ha instants de llum. El contrast, per breu que sigui, impressiona.»

Les paraules de l'autora, Esperança Camps, podeu escoltar-les en l'entrevista que li fa Jèssica Crespo en el programa de la SER "A Vivir CV":

https://cadenaser.com/comunitat-valenciana/2023/11/05/esta-historia-ha-sido-la-mas-dura-de-escribir-para-mi-radio-valencia/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada