18 d’octubre del 2023

A Mutxamel, Josep Bernabeu signa 'Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur'

 


En el marc de la Mostra de llibreries que organitza l'Ajuntament de Mutxamel, l'Agència de promoció del valencià ha organitzat una trobada amb Josep Bernabeu Mestre. El dissabte 21 d'octubre, a la Plaça del mercat de Mutxamel, des de les 11:30h fins a les 13:30 Bernabeu signarà 'Pandèmia. Quan el passat és pròleg del futur'.


Al llibre 'Pandèmia. Quan el passat és pròleg del futur', Josep Bernabeu explica els complexes factors que hi ha darrere de les pandèmies. 

A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. 

Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, l’assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Una de les coses que poden evitar una pandèmia és estar ben informat i Josep Bernabeu fa una magnífica feina en aquest sentit. Les presentacions esdevenen una tertúlia aclaridora.

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3304-pandemia

Com a recordatori, el vídeo que ens va fer sobre el llibre: https://youtu.be/VzfEZZaqNMc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada