24 d’octubre del 2023

'La por', d'Esperança Camps. Contenim la respiració. #Novetat #Novel·la

La novel·la 'La Por' d'Esperança Camps arriba aquesta setmana a les llibreries. Edicions del Bullent publica l'última obra de l'escriptora menorquina afincada a València, després de set anys des de la seua anterior novel·la. 'La Por' és una obra de sensacions amb una prosa evocadora i emocionant. 

«El món girava i un dia el món ja no va girar més. Es va aturar per sempre i em feia mal. Punxes d’eriçó. A vegades el món no és aturat però va més a poc a poc. És un món amb les piles esgotades. Jo no hi soc dins però encara em fa mal i a la boca hi tenc el gust de la molsa eixuta que és plena de terra vermella de cucs. El dia que vaig sortir del món era tot ennuvolat i plovia com ara que fa tota la vida que plou i tot és negat.»

La por és viure vora el mar i anar a una escola de monges. Tenir un pare que viatja molt i una mare bonica i elegant i una criada que fa tot el que fan les mares quan són mares cada dia i no són com la teua que ho és poques vegades. Una criada que substitueix ta mare però no et fa besades perquè no és ta mare. La mare no et fa besades. 

Esperança Camps t’introdueix en aquest relat angoixant en primera persona, amb un nus a la gola, el cor en un puny i gaudint de la força i la bellesa del llenguatge que empra.

A la il·lustració de la coberta, de la il·lustradora Elga Fernández Lamas, s’hi veuen tres figures d’esquena: una dona i un home que agafen la mà d’una criatura. Però hi ha un detall inquietant… Els adults no tenen ombra.

Per saber més sobre el llibre o llegir les primeres pàgines: https://www.bullent.net/libro/3317-lapor

Sobre l'autora: 


Esperança Camps és una periodista i escriptora nascuda a Ciutadella de Menorca que viu i treballa a València. Ha fet premsa, ràdio i televisió. Ha format part de l’equip directiu que va posar en marxa els mitjans públics valencians i actualment és cap de redacció al diari VilaWeb. Com a novel·lista, entre més obres ha publicat La draga (Llibres del delicte), L’illa sense temps (Meteora), El cos deshabitat (Proa) o Quan la Lluna escampa els morts (Bromera). Les seues novel·les han estat guardonades, entre altres, amb premis com el Joanot Martorell, el Ciutat d’Alzira o El lector de l’Odissea. També té el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia. Conrea, també, la narrativa breu i té relats publicats en diverses antologies o col·leccions. L'autora enriqueix la literatura catalana amb la seva profunditat i passió, a través de les seues novel·les el lector és arrabassat pel desassossec.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada