31 d’octubre del 2023

'Els secrets de l'Eixample', de Mariano Casas, Premi Samaruc de literatura juvenil

L'Associació de Bibliotecaris Valencians premia cada any el millor llibre infantil i juvenil escrits per autors valencians en valencià: són els Premis Samaruc (en la foto d'encapçalament Teresa Gomis entrega el premi a Mariano Casas).

I enguany, estem d'enhorabona. En la 31ª edició del Premi Samaruc el jurat, que va estar format per  Belen Perelló Baixauli, Àngels Aznar Márquez i Marta Orts Devis com a bibliotecàries, Vicent Flor i Moreno com a escriptors i Eva Alepuz Prats com a mestra, i van decidir que Els secrets de l'Eixample, de Mariano Casas, era el millor llibre juvenil d'autoria valenciana. En la modalitat infantil, han distingit Una carta (Bromera), d'Irene Verdú i Verónica Aranda. 

El lliurament del Premi va tindre lloc en la inauguració de la XI Plaça del Llibre de València, en el Jardí Botànic de l'UV el passat divendres 27 d'octubre.


D'esquerra a dreta: Ramon Guillem, bibliotecari de Catarroja; Irene Verdú, Mariano Casas i Teresa Gomis, bibliotecària de Guadassuar.

Els secrets de l'Eixample, en paraules del seu autor «no és un llibre que continga cap dosi de moralina, ni cap missatge; és una història de misteri que he gaudit molt escrivint».

Al protagonista d’Els secrets de l’Eixample, la família li ha trobat un lloguer sospitosament barat per a la zona acomodada on es troba. A més, la misteriosa conducta de la propietària de l’estudi on viu i l’estranya mort de la seua neta el refermen en que alguna cosa no va bé. Fascinat pels records d’aquella xica descobrirà junt amb una companya de classe que les façanes de l’Eixample amaguen secrets i mentides que malden per eixir a la llum i també gent sinistra que tracta d’evitar-ho, a qualsevol preu. Els secrets de l’Eixample parla de les herències poc desitjables que arrosseguem amb nosaltres, d’hipocresies i d’enganys. I també parla de gent que pot deixar arrere el passat per a viure per fi com vol.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada