26 d’octubre del 2023

Aplec excursionista de la Vall d'Ebo

 


"D'aquelles cendres, aquestes pedres" és el títol que li han posat des de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta i la Mancomunitat de Turisme de Pego i les Valls a un aplec especial que se celebrarà els dies 28 i 29 d'octubre a la Vall d'Ebo.

Dins d'aquest aplec, ple d'activitats, el diumenge 29 els llibres Bullents hi seran al mercat de productes de km 0 en l'Av. Marina alta, des de les 10h. fins a les 14h.

L'aplec és un brot verd, una voluntat de recuperació del nefast incendi que precisament s'inicià a la Vall d'Ebo l'any 2022. Al web de la MacMa ho expliquen amb detall i també es pot consultar el programa complet i entrar als enllaços per a inscriure's a les excursions i altres activitats: https://macma.org/cultura/actualitat/aplec-excursionista-a-la-vall-debo-daquelles-cendres-aquestes-pedres-28-i-29-doctubre

«El passat estiu de 2022, 10 municipis de la Marina Alta i 7 municipis del Comtat, estigueren sotmesos a la foscor d'un dels incendis més abrasius dels últims anys, amb un total de 13.000 hectàrees afectades. Aquells dies d'agost la gent de la Marina Alta i del Comtat, tinguérem el cor en un puny de pensar què quedaria del nostre paisatge mediambiental després d'un mar de flames que a poc a poc corria per les nostres sendes i camins.

»Foren uns dies durs i angoixosos, i on part del veïnat d'aquests deu pobles foren desallotjats davant del perill imminent d'un foc que passejava sense cap compassió pel nostre patrimoni agrícola, arquitectònic i natural.»



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada