5 de juny del 2019

A València, 'Dues o tres pintes més tard' de Ferran Archilés


Dijous, 13 de juny a 19:00h tenim una cita a la llibreria Fan Set amb Ferran Archilés, autor del dietari Dues o tres pintes més tard. Notes disperses (2012-2014) que va guanyar el Premi d'Assaig Josep Vicent Marqués 2018, convocat per l'Ajuntament de València.

Dues o tres pintes més tard. Notes disperses (2012-2014) és un assaig escrit com un diari sense dates. És un llibre que parla de lectures, d’experiències i viatges acumulats en anys de crisi, social i potser personal. La veu en primera persona, però, lluny de servir per a mirar-se el melic, pretén servir de catalitzador d’un temps i una realitat cultural i política difícil i quasi sempre impossible d’interpretar amb velles certeses.

Ferran Archilés Cardona (Castelló de la Plana, 1971) és historiador, assagista i professor de la Universitat de València. Ha publicat, entre altres, Una singularitat amarga: Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana (2012),  La persistència de la nació: estudis sobre nacionalisme (2015), Inventar la nació: cultura i discursos nacionals a l'Espanya contemporània (2017) i també el poemari Mala memòria (Premi Manel Garcia Grau, 2010). Amb «Dues o tres pintes més tard. Notes disperses (2012-2014)» ha guanyat el Premi Josep Vicent Marqués d'assaig, dins els premis Ciutat de València.

A continuació, el vídeo de l'entrevista que Xavi Bellot li va fer a Ferran Archilés a la Fira del llibre de València: https://youtu.be/oSUVWtGvtEo (disculpeu, l'entrevista tarda en entrar 48 segons)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada